Jan 242014
 

hardyscrest‘Down under’ maken ze ook hele mooie wijnen, dat weten we al langer. Vele tientallen jaren geleden al begon men in allerlei landen gerenommeerde druivenrassen te importeren en vervolgens te experimenteren met de wijngaarden en de wijnmakerij.
Natuurlijk moest dan eerst nog maar blijken of de grond (de ‘terroir’) en alle klimaatomstandigheden ter plekke een rijpe wijn zouden opleveren met juiste geur en smaak. Maar in heel veel gevallen is dat, soms na lang blijven proberen, uitstekend gelukt. Het prettige resultaat is voor ons wijnproevers en -genieters dat we erg boffen met voortreffelijke wijnen voor dragelijke prijzen, zeker in vergelijking tot de Franse tegenhangers, die zo veelgevraagd zijn, dat de prijzen af en toe abnormaal zijn geworden.

Zo ook deze Hardy’s Crest uit zuidoost Australië, samengesteld uit drie druivenrassen: cabernet, shirah en de merlot. Dan weet ik al dat er zachte vruchtensmaken en een mooie geur te verwachten zijn door de shiraz (=shirah) en de merlot, en stevigte en kracht door de cabernet. En dat klopt ook helemaal: rode bessen en kersen in de neus plus diverse kruiden, en een rijpe, volle smaak in de mond. Een sterke wijn, die goed in evenwicht is qua menging.

Kennelijk hebben de wijnmakers van Hardys bewust gezocht naar een de juiste menging van de druiven om precies deze kenmerken op te wekken.
De wijn heeft ook iets fris en peperigs over zich en dat maakt ‘m alleen maar aantrekkelijker. Je kunt deze wijn ook nog makkelijk jaren laten liggen, als je dat zolang weet uit te houden, tenminste!

Hij gaat goed bij allerlei vlees, zeker bij rood vlees. Bij een kaasplank, of apart, zal hij ook prima bevallen.

€ 9,- bij Albert Heijn (is weleens in de aanbieding: 2 voor de prijs van 1)

Did you like this? Share it:

  7 Responses to “Hardys Crest 2012 – Cabernet, Shiraz, Merlot”

 1. U zegt dat deze wijn bij A.H. soms wordt aangeboden voor negen Euro voor twee flessen. Helaas heb ik mij laten verleiden tot dit aanbod, maar ben weer bekocht. Nu zie ik dat het etiket van de aanbod flessen afwijkt van de door u getoonde fles. De term Crest staat op mijn flessen boven het wapen en dat wapen ziet er ook anders uit. Geen blauwe baan in het wapentekst EST. en 1853. Naar de smaak te oordelen is dit zeker geen negen Euro waard. De wijn noem ik nog net te drinken. Ik voel mij in deze “geflest” Dacht ik voor een lekkere prijs eens een lekkere fles te kopen. Mooi niet!
  Enige jaren geleden is mij van het merk Lindemans ook gelukt. Die heb ik toen teruggebracht.
  Wat moet ik hier nu van denken?

 2. Jammer van uw teleurstelling, natuurlijk! Nou komt het wel eens vaker voor dat een wijn door de ene mens anders wordt ervaren dan door de andere. Smaken verschillen, zogezegd. Maar in dit geval zou het ook eraan kunnen liggen dat het niet precies dezelfde wijn is geweest, gezien tenminste de verschillen die u aangeeft. Ja, echt, al is het van hetzelfde huis en dezelfde druif, dan nóg kan er flink verschil in smaak en geur zitten, als de wijn op een andere manier is vervaardigd. Dat is nou net het lastige met wijn: het kent geen fabrieksstandaard. Maar men doet allicht wel z’n best een zo constant mogelijke kwaliteit te realiseren.
  Zeker als het een ander oogstjaar betreft is er natuurlijk vaker verschil in kwaliteit.
  Misschien dat de “Australiërs” (ook Lindemans is immers uit Australië?) er meer last van hebben.
  De tijd zal het leren – ik ga dit aspect de komende jaren maar eens in de gaten houden.

 3. De ervaring met de lindemans deel ik. Ik heb ondekt dat er een lindemans uit zuid afrika is en een lindemans uit australie, de australische zijn beduidend beter. De aanbieding geldt (meestal) voor de zuid afrikaanse. Er stond dan wel dat t geldt voor alle lindemans wijnen. Ik heb zo ooit 4 dozen australische voor aanbiedingsprijs meegekregen maar de adv hebben ze rap aangepast.

 4. De fles die hier wordt getoond is de verpakking uit 2012. Sedert oktober 2013 is het etiket veranderd zoals nu te zien op de flessen uit de aanbieding van AH. Redelijk goede wijn naar mijn smaak. En dus geen belazerderij.

 5. Ik vindt Hardys Crest chardonnay sauvignon blanc een heerlijke wijn maar wat ik heel erg jammer vindt is dat ze de kleur van de fles veranderd hebben ,dat vind ik niet mooi uitzien hij ziet er nu heel goedkoop uit het lijkt wel een fles Canei.
  Het lijkt vindt ik vooral als je visite hebt alsof je een goedkope wijn inschenkt dat is heel jammer terwijl de wijn goed is. De rode wijn cabernet Shiraz merlot smaakt ook prima en die fles ziet er wel mooi uit.

 6. Niks op aan te merken 🔝
  Goede keuze en de prijs bij A H🔝
  Ga zo door!

 7. I often visit your website and have noticed that you
  don’t update it often. More frequent updates will give your page higher rank & authority in google.
  I know that writing posts takes a lot of time, but you can always help yourself with miftolo’s tools
  which will shorten the time of creating an article to a couple of seconds.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)