Oct 212016
 

perronOnze enige echte nationale eenheidsprijzen winkel, de Hema, heeft op het gebied van wijnen al sinds tientallen jaren een goede naam op te houden. Op een deukje in de kwaliteit na (van een aantal jaren terug alweer) heeft men een prima niveau weten te handhaven in het niet te dure segment, waarin deze zaak tenslotte groot is. Zo af en toe zijn er zelfs bekroonde wijnen aan te treffen en deze Château Perron is er eentje van.

Donkerrood met een violette waas en een fijne kruidige geur zijn de eerste zaken die opvallen. Daarna volgen een smakelijke indruk van rode vruchten plus allerlei kruiden en houttonen, behoorlijk complex. Er zijn ook pittige zuurtjes aanwezig, de bekende tannines, en daarmee vind ik het een pittige wijn, maar niet té. Wel het beste bij krachtige gerechten te drinken, want er moet wel wat tegenwicht zijn, denk ik zo!

De wijn is afkomstig uit de Bordeaux en wel de Gironde-streek. De wijnbouwer in kwestie staat al lang heel goed bekend voor z’n prima wijnen. Voor een ‘gewone’ Vin de Bordeaux is dit zeker een sterke wijn te noemen en voor de prijs hoe dan ook een aantrekkelijke wijn. Ook max. een tiental jaren bewaren kun je heel goed doen; het zal de wijn geleidelijk wat zachter maken.

Geschikt bij: Stevige vlees- en groentegerechten; gekruide pasta’s e.d.; wild en harde kaasjes.

€6,- bij Hema

koken & tafelen algemeen

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)