Dec 182023
 

Wie zo maar eens wat wijngebieden in Zuid-Frankrijk opnoemt, komt naast Bordeaux al gauw terecht bij de Languedoc. Tegenwoordig een alom gerespecteerd rayon, waar moderne, goed geteelde wijngaarden een steeds betere productie leveren. Vaak uitstekend van smaak en geur én bovendien nog altijd voor aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar.

In de buurt van de plaats Montagnac (richting Middellandse Zee / Montpellier) ligt de oorsprong van deze witte wijn, uit de zogeheten Picpoul druiven geperst en gerijpt. Om te benadrukken dat deze elegante geel-witte wijn ook een groenige inslag heeft, is de fles zelf fraai en rank groen vormgegeven. Op het etiket staat de nabije zee getekend plus tweemaal de welbekende Neptunus, naast het kruissymbool van de streek. De bij de druif horende oude legende moet je maar niet zo serieus nemen: kippen die de rijpe druiven gingen pikken en daarom zorgden voor de naam van de druif, Pikkende Kip?

In de smaak is overigens niets scherp pikkends te ontdekken, gelukkig, wel een lekker straf fris en tegelijk een zachte perzikachtige sappigheid. Daarnaast is de wijn geurend en smakend naar jonge appeltjes.

Een bloemrijke en smakelijke wijn die zowel los als bij alle zeeschotels genoten kan worden.

Geschikt bij: vis en schelp- en schaaldieren of salades, maar ook bv. bij een rijke romige pasta.

€6,65 bij Jumbo; vergelijkbare Picpouls via online

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)