Feb 042015
 

touraineMidden in het Loire-gebied in Frankrijk ligt rondom de stad Tours, met zijn wereldberoemde kathedraal en dito gebrandschilderde ramen, de al net zo vermaarde wijnstreek Touraine. Dit wijngebied is beroemd door zijn Loirewijnen, met alle ‘kleuren’ druif daarin vertegenwoordigd, maar vooral bekend door de witte druivensoorten.

Ook deze witte wijn is zo’n typerende Loirewijn, gemaakt van de Sauvignon Blanc. Een goede gemiddeld smakende wijn, die vooral als de bekende mosselbegeleider kan dienen. Lichtgeel van kleur, geurend naar bloesem en smakend naar citrusvruchten, heeft hij ook een kenmerkend zuurtje en een minerale indruk. Het is allemaal echter wat aan de lichte kant. Maar voor liefhebbers van een lichte wijn, die het prima zal doen bij kip en ander wit vlees, de mosseltjes en andere zeevruchten, is dit een alleszins redelijke wijn. Ook met gemengde sla en bijv. geitenkaas zal hij goed harmoniëren. De prijs is bijpassend lichte te noemen.

€5,75 (aanb.: 2 voor €10,-) bij Hema

  One Response to “Caves de la Tourangelle Touraine 2013”

  1. Helemaal mee eens!!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)