Dec 112014
 

kleintuin
De volgende wijn voor-in-de-feestmaand is ook afkomstig uit Zuid-Afrika, maar nu betreft het een eenvoudige witte wijn. Eenvoudig, ja, maar niettemin zeer te genieten, ook qua prijs, en die combinatie kan nou net wel eens zijn wat je zoekt in minder brede tijden, in deze toch al dure maand!

Ook deze wijn is afkomstig van de Westkaap en ditmaal samengesteld uit de druivensoorten Chenin Blanc en Colombard. Deze combo heeft een verrassend lekkere lichtgele wijn tot gevolg gehad, met citrus en bloemen in de geur en een beetje kiezel in de smaak, met een klein zuurtje. De Colombard zorgt daarbij nog voor wat smaak van zomervruchten en geeft de wijn tevens wat stevigte.

Als geheel is dit denk ik een witte wijn die bij de meesten wel in de smaak zal vallen, zeker als-ie los wordt gedronken, of als je hem bij een lichte schotel schenkt. Jammer dat een oogstjaar ontbreekt, maar voor de prijs is hij wel voor elke beurs geschikt, en dat is ook wat waard.

Daarom: Geschikt als aperitief en bij lichte salades en wit vlees of vis.

€3,75 bij Hema

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)