Jan 202015
 

kloosterbierDit Belgische donkere bier komt van de brouwerij Martens te Bocholt, Belgisch Limburg. Die brouwerij is al aardig op weg naar z’n derde eeuw in het bestaan en hoort bij de top op productiegebied. Men zit zelfs al in China om ook die markt proberen te veroveren.

Het is een bovengistend bier met in de grondstoffen gerstemout en maisgries. Het resultaat vind ik zeer geslaagd: een fraaie doorzichtige gloedvolle bruine kleur, een goede schuimkraag die ook redelijk lang blijft staan in je glas, als je dat tenminste degelijk omspoelt en vetvrij houdt.

Een fijne moutige en karamelachtige smaak (maar niet te zoet) kenmerkt dit bier, met een tikje koffiesmaak erin. Een lekker aroma hangt mooi in je neus. Ook een zekere frisheid valt te bewonderen in dit kloosterbier. Typisch een degelijk bier voor de koudere winterdagen, en met z’n 6% alcoholgehalte is-ie voor iedereen prima geschikt.

€2,50 (3 flesjes) bij Aldi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)