Jul 132015
 

maconLangs de Franse rivier de Saône, west van de stad Macôn, ligt de de wijnstreek de Macônnais, onderdeel van de vermaarde Bourgogne. Veel van de wijnen uit dit grote gebied (50 bij 15 km) bestaat uit witte wijn, meestal vervaardigd van de Chardonnay-druif. De meeste wijn komt daarbij van de verenigde dorpen (villages) uit die streek, die gezamenlijk dan ook de aanduiding Macôn-Villages voeren. Deze zogenaamde coöperatie-wijn is meestal behoorlijk van kwaliteit en ook nog redelijk van prijs.

Zo ook deze witte wijn van het huis Antonin Rodet. Een helder strogele kleurde wijn laat een mooie minerale geur vrij, met een lichte vlierachtige bloesem daarin. Een fijn, zacht zuurtje vond ik in de smaak, samen met die typische Chardonnay indruk. Een evenwichtige, lichte wijn, die je vooral niet té koud moet drinken, denk ik, om de smaak en geur het best tot zijn recht te laten komen.

Geschikt om lekker mee te borrelen, vooral ‘s zomers, en verder bij niet te zwaar gekruide pasta’s, groeten- en rijstschotels; bij kip en kalkoen en frisse salades.

€7,- bij AH

  One Response to “Macon-Villages Antonin Rodet 2013”

  1. […] Macon-Villages Antonin Rodet 2013 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)