Jan 102020
 

Deze Nieuw-Zeelandse wijn is het beste bewijs dat je met flinke inzet en overtuiging plus doorzettingsvermogen snel erg ver kunt komen in het produceren van verrukkelijke wijnen. Het huis Lawson’s Dry Hills is een middelgroot bedrijf in de bekende wijnstreek Marlborough op het uiterste noordoostelijke puntje van het Zuidereiland. Pas vanaf 1992 wordt er van de aangeplante druivenstokken geoogst. Toch behoort deze Sauvignon Blanc van het huis nu al tot de bekendste nieuwe stijl Sauvignon wijnen.

Bij openen geuren je al de heerlijkste aroma’s tegemoet: tropisch fruit, passievrucht en fris, citroenachtig. Dan, in de smaak, komen er nog eens appel en lychees bij. Echt een wijn om stil van te genieten, vond ik, elke keer ruik of proef je weer iets anders, ook afhankelijk van wat je erbij eet, natuurlijk.
Een model Sauvignon, met alle rijkdom die je maar denken kan. Geen wonder dat er al flink prijzen mee verdiend werden. En tijdens een voordeelaanbieding zoals nu…

Geschikt: allicht bij schaal- en schelpdieren, maar in feite bij alles ‘uit zee’, ook bij witvleesgerechten. Als los te drinken wijn al evenmin te versmaden!

€8,15 (tot 19/01 14,-) bij Gall&Gall

KokenKoken

  One Response to “Mount Vernon Sauvignon Blanc 2019”

  1. Dit is godnondeju een lekker wijntje. Drink deze om 11:00 in de ochtend tot ongeveer 22:15 en dan ga ik naar bed. Echt een aanrader.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)