Jun 122014
 

nuganestateDit is de derde en laatste wijn uit het WK-pakket bij Gall&Gall waarover wij al eerder ‘blogden’ (is dat wel een werkwoord eigenlijk?). Ditmaal dus een rode wijn (voor de witte en de rosé: zie de vorige twee blogs).
De familie Nugan is inmiddels toe aan z’n derde generatie, daar in Australië, en dat willen ze weten ook, vandaar die vermelding op het etiket. Ze mogen ook best trots zijn op hun prestaties, gezien (en geproefd!) deze rode kanjer. De donkerrode kleur en de eerste snuif lucht verraden al een goed karakter Dat karakter hoort nou typisch bij de blend van de Cabernet en de Syrah (Shiraz) druiven, zoals men die vooral down under zo graag en zo goed maakt.

Het levert een fraaie mix van beide druivensoorten op, dus zowel cassisachtig als gekruid, zowel pittig als fluwelig. Zo’n mix kunnen ze in de Franse Bordeaux ook uitstekend maken, maar de Aussies weten er toch telkens een eigen draai aan te geven. En het resultaat is dan van een direct vergelijkbare kwaliteit, en toch voor de helft minder in prijs. Een goede greep.

Geschikt bij rood en gegrild vlees en gevogelte; pasta’s.

€10,- in WK-proefpakket (3 verschillende flessen) bij Gall&Gall
Anders ca. €5,50

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)