Kalk en klei plus fossiele resten maken het grootste deel uit van de grond in de wijngaarden van Paul Mas in de Languedoc, Zuid-Frankrijk. Deze grondsoort bepaalt natuurlijk mede de smaak van de druif die voor deze witte wijn is ingezet: de Viognier. De kenmerken van deze druif, heerlijk fris zomerachtig en bloemrijk, vind ik ook terug in deze Pays d’Oc wijn, maar daarnaast beschikt hij ook over een zuivere minerale smaak, die erg aangenaam aandoet.
Al eerder heb ik, nog kort geleden, enkele wijnen behandeld uit deze streek, die zo sterk in opkomst is en daarom onze aandacht meer dan waard. Deze, van Paul Mas, is er ook weer zo eentje, volgens mij, die de vergelijking met collega-Viogniers uitstekend kan doorstaan. De perzikachtige afdronk maakt de wijn mooi ‘af’.
Geschikt als aperitief, en bij lichte pasta’s en salades, en bij wit vlees en vis.
+/- €8,- bij wijn-online winkels