Jul 202013
 

gallosummerwhite

 

Zoet.
Ik begin en eindig dit stuk met het woord zoet. Dat niemand achteraf kan zeggen “ik wist het niet”.
Summer White van Gallo Family Vineyards is, volgens de beschrijving een lichtere, bloemige wijn met tonen van appel, sappige peer en citrus.
Als klap op de vuurpijl valt nog te vermelden dat deze wijn slechts 5,5% alcohol bevat.

Een uitmuntend wijntje voor mensen die normaal gesproken weinig tot geen alcohol drinken omdat ze na één glas dingen gaan vertellen die ze vééééél beter voor zich kunnen houden.
Maar wel zoet. Zo zoet dat ik zou aanraden om het te drinken met heel veel ijs. Had ik nou het persbericht gelezen dan had ik geweten dat deze wijn in de “Sweet Range” van dit wijnhuis past.
Net als de Summer Red en de Moscato die ze eerder op de markt brachten. Maar ja, eigenwijs dus dat persbericht niet gelezen. Ik schrok me een hoedje! Zoet! In datzelfde bericht staat ook de tip om het te drinken met crushed ijs en een citroenschil. En dat kan niet anders dan lekker zijn.
Maar ja, ik hou niet van zoet dus aan mij is deze wijn niet besteed. Voor liefhebbers van licht en zoet een uitstekend wijntje.
Zoet.

Adviesprijs € 5,29 per 75 cl. Bij vrijwel alle supermarkten te koop vanaf juni 2013.

  2 Responses to “Summer White van Gallo Family Vineyards”

  1. Kan het als dessertwijn?

  2. Dan maar liever een echte dessertwijn denk ik zo.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)