Dec 302017
 

Deze Italiaanse rode wijn heeft al heel lang een goede naam op te houden en moet eigenlijk smaken zoals je de naam uitspreekt: als een warmklinkende klok!

Al in de 15e en 16e eeuw was het Italiaanse Toscane bezuiden Sienna vermaard om zijn wijnen, met de plaats Montepulciano het hart van de streek. Tot op vandaag is die reputatie gebleven en nog altijd wordt de vino nobile (‘nobele wijn’) van voornamelijk de Sangiovese-druif gemaakt en gewaardeerd. Meestal tref je deze wijn boven een tientje aan, tot boven de 20 euro, maar zo hier en daar kun je wel eens goedkopere aantreffen, die niettemin heel goed is.

Deze, van de bekende supermarktketen, is er zo eentje, en hij bevat net zo goed alle stijlkenmerken van deze wijn. Zijdezacht van smaak, mild van kruidigheid en zuurgraad. Kersen en wat vanille in de geur, met wat zachte indrukken van koffie of cacao.

Bovendien krijg je een prachtige robijnrode gloed in je glas. Een waarachtige vriend van en voor iedereen, want je zal met deze wijn niemand voor het hoofd stoten. Met de feestdagen is dat altijd een prettige gedachte, nietwaar?

Geschikt bij eigenlijk alle (rode) vleessoorten.

€7,- bij Aldi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)