Na de uittocht van Sinterklaas nu dan de intocht van de feestdagen rondom Kerst en wordt het tijd daaraan wat extra aandacht te besteden. Met het Zwarte-Pieten gedoe nog vers in het geheugen zou je dan haast aarzelen om een ‘Swartland’-wijn te berde te brengen, maar ja: zo heet het land en de streek nou eenmaal en dat zie ik de Zuidafrikanen nog niet zo gauw omdopen tot Regenboogland of zo…
Deze krachtige, rode Zuidafrikaan vormt de eerste van enkele wijnen speciaal voor de rest van december, wat mij betreft. Deze blend van Cabernet Sauvignon en Merlot uit het district Swartland in het zuidwesten van Zuid-Afrika is bij uitstek geschikt om bij allerlei rood vleesgerechten te genieten, en ook bij de bekende wildschotels, die zo rond Kerst opeens opduiken. Dit door z’n sterke smaak en geur van pruimen en rood fruit plus de kruidigheid van deze wijn. De Cabernet zorgt daarbij voor de stevige ondergrond en de Merlot voor de fijne, zachte geur en smaak. Met de Oceaan niet veraf en met de vaak zandige of granieten ondergrond krijgen de wijnen in dit gebied vaak dit typerende, stevige karakter.
De wijn kan ook nog makkelijk enkele jaren worden bewaard.
Geschikt bij: groot, rood vlees en wildgerechten
€6,50 bij Jumbo