Dec 192014
 

alpaca

Eerder dit seizoen liet ik al de Alpaca Chardonnay langskomen, nu is het tijd voor de Pinot Noir van de zelfde wijnbouwer. Vooral ook nu uitgezocht, omdat in het algemeen deze druivensoort goed past bij een breed scala aan gerechten, zodat je je daarmee eigenlijk nooit een buil kan vallen. Rondom Kerst nooit weg!
Deze wijn is afkomstig uit Chili, één van die opkomende wijnlanden, die ons vaak voor een positieve verrassing stellen. De Central Valley, gelegen tussen de oceaan en het Andesgebergte geeft de wijnen daar een heel natuurlijk en zuiver karakter. Tegenwoordig wordt ook heel veel aandacht aan het proces van wijnmaken besteed en dat is alle wijnen zeer ten goede gekomen.

Granaatkleurig vlamt hij in het glas, en je bespeurt meteen een fraaie aardbeiengeur en -smaak; daarnaast trof ik in de smaak ook kersen aan en een aangename zachte frisheid. Deze wijn drinkt direct prettig en heeft ook een aantrekkelijke nasmaak.
Veel goede waar voor het geld, dus, en bovendien zo’n wijn die iedereen aangenaam vindt en die bij allerlei gerechten zal passen – als je ‘m al niet ‘los’ drinkt, want dat kan ook uitstekend.

Geschikt bij: alle witvleesgerechten, lams- en kalfsvlees, eend en konijn. En apart te drinken!

€7,- bij Jumbo

 Posted by at 10:30  Tagged with:

  2 Responses to “Alpaca Reserva Pinot Noir 2012”

  1. De kurk is wel van zo’n slechte kwaliteit, dat je hem met goed fatsoen bijna niet uit de fles trekt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)