Dec 232014
 

RiojaMisschien ben je nog op zoek naar een goede, stevige, traditionele rode wijn voor bij de vlees- of wildgerechten met de Kerst? Dan is deze denk ik heel geschikt.

Uit de omgeving van Logroño, Noord-Spanje, komt deze stoere Rioja, van de bodegas Franco Españolas. De invloeden van de lokale grond en de kracht van de sterke zon komen in deze donker-robijnrode wijn goed tot uitdrukking. Een stevige geur van hout en rokerige kruiden in je neus wordt gevolgd door een volle smaak van rode bessen en goede tannines in je mond. Een goede, lange afdronk volgt daarna. Dit is een behoorlijk stevige wijn, maar niet té, vond ik.

Deze wijn gaat uitstekend bij stevige rood-vleesgerechten, al dan niet gegrild, vooral bij rund en wild past hij prima. Bijvoorbeeld met knoflook- of champignonsauzen ‘overleeft’ deze wijn goed.

Nou zijn ook de Reserva en Gran Reserva wel beschikbaar, die beide mogelijk beter zijn. Maar logischerwijs zijn deze ook duurder, en de vraag is of die al op dronk zijn, want meestal bezitten die typen meer tannines en kunnen daarom beter nog een poos rusten. Meestal vinden we die dan nu nog aan de zure kant.

€9,- bij Mitra

  One Response to “Rioja Bordón Crianza 2010”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)