Jan 232015
 

sanluigiDeze keer een bijzondere druivensoort in de schijnwerper: de Negroamaro, die vooral in Puglia, in de Italiaanse hiel wordt aangeplant. Het aardige van ‘onbekende’ druivensoorten is natuurlijk dat je altijd kans hebt op een aangename verrassing (en zo niet, dan vergeet je het gewoon gauw!). In dit geval is de proef uitstekend uitgevallen: deze druif heeft een rode wijn met een paarse inslag opgeleverd, die lekker kruidig naar zwarte bessen en pruimen smaakt, met iets rokerigs in de geur en ook iets licht bitters. Ook een goede hoeveelheid tannine (het bekende zuurtje) is aanwezig.

Duidelijk profiteert de wijnstreek, Salento, van de ligging aan de Adriatische zee, waardoor er pas heel laat in het jaar geplukt hoeft te worden. Die rijping werkt door in de krachtige smaak.

Deze wijn is nu al goed op smaak, maar een paar jaar rust zullen ‘m alleen maar beter maken. Een goede aankoop dus, en momenteel extra voordelig verkrijgbaar.

Geschikt bij: pastagerechten, gegrild vlees.

€10,- (momenteel voor €5,-) bij Wijnvoordeel (internetwinkel)

  2 Responses to “San Luigi Negroamaro del Salento 2012”

  1. Bedankt voor de tip, deze ga ik nu zeker bestellen! Tot nu toe is deze Negroamaro Rocca Don Ernesto Negroamaro Salento absoluut de moeite waard om te proberen.

  2. Bedankt voor de reactie. De link heb ik verwijderd. Want jullie blijven het maar proberen om via een zogenaamd inhoudelijk commentaar een link naar je eigen site te dumpen. Bah!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)