Jan 282015
 

calemtawnyportPortugal maakt hele mooie portwijnen en je kunt dus een hele reeks hiervan verkrijgen en uitproberen. Maar hoe vaak tref je niet een meestal rode portwijn, die dan wel sterk mag zijn, maar feitelijk niet tot de beste behoort en hoe dan ook veel te zoet is. Soms plakt je mond gewoon van de suiker. Daarom kies ik meestal liever voor de zogeheten tawny port, die inderdaad veel meer ‘getaand’ van karakter is, zowel in kleur als in smaak.

Deze Calem-port vormt daarop geen uitzondering: fraai doorzichtig rood van kleur en mooi ruikend naar noten en oud hout. En dan die bekende tawny-smaak: lekker straf in de mond en met een beetje rokerige indruk. Tegelijk is hij zo zacht als fluweel. Natuurlijk blijft het een versterkte wijn, dus verbaast het je niet dat het bijna 20% alcohol bevat. Dus laat je vooral niet verleiden tot grote glazen hiervan, want dat hakt er nogal flink in. Laat die ‘Old Friends’ vooral echte goede vrienden blijven!

Geschikt bij elk soort kaasplank, of om heerlijk mee onderuit te zakken na een heerlijke maaltijd!

€8,- bij o.a. Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)