Feb 142015
 

cerroanonStoer, straf, sterk, minder kan ik haast niet zeggen van deze uitstekende Rioja. Smaak en geur zijn rijk, haast overdadig, zeker als je ‘m even laat loskomen in je glas. Niet voor niets heeft deze Spaanse wijnstreek zo’n 25 jaar geleden het hoogste kwaliteitslabel DOCa veroverd. Dat betekent dat alle bodegas dan over een langere tijd constant goede wijn moeten kunnen produceren en dat zij tevens aan diverse andere hoge eisen voldoen.

De geur doet meteen denken aan openhaardvuren en gloedvolle maaltijden, vol van mooie kruiden en eikenhoutgeuren (niet zo gek na ruim een jaar lagering in eikenhouten vaten!). De smaak is rijp, rijk voorzien van diverse kruiden, en blijft fijn lang hangen in de mond. De samenstellende druivenrassen zijn Tempranillo, Garnacha en Mazuelo (resp. 80, 10 en 10%).

Ik dronk ‘m nog van de jaargang 2011, maar die zijn denk ik niet meer verkrijgbaar, en ook de latere jaargangen gaan behoorlijk snel, begrijp ik. Niettemin toch maar eens proberen deze wijn te ‘vangen’ op het internet, want hij is beslist de moeite waard!

Geschikt bij vooral (sterk) rood vlees, gegrild, geroosterd en wildbraad. En natuurlijk om met een los glas stil van te genieten…

€10,- bij div. online-winkels (maar wel goed zoeken!)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)