Feb 172015
 

condepinelAltijd prettig in deze financieel benauwende tijden om de hand te kunnen leggen op soepele, goed geurende en smakende wijnen die ook nog een soepel prijsje hebben.

Deze Spanjaard is er zo een. Vervaardigd van de Tempranillo-druif, geteeld in het wijngebied Castilla, en deels gerijpt op eiken vaten, is men erin geslaagd een mooi afgewogen rode wijn te produceren, die eerst rijk naar rijpe bessen ruikt en naar wat gebrand hout, en vervolgens in de smaak die lijn prettig voortzet. Ook een fijn zuurtje is aanwezig, zodat de wijn prima in evenwicht is. Die houtlagering kun je ook goed merken in geur en smaak.

Grappig is dat de producent een geboren Deen is, die op jonge leeftijd met zijn ouders naar de Costa del Sol verhuisde en daar de grondslag legde voor zijn latere wijninteresse. Zo zie je maar weer: het maakt niet uit waar de wijnbouwers vandaan komen, met inzet en echte belangstelling kunnen ze allemaal een uitstekend product maken.

Geschikt bij: gebraden of geroosterde rood vlees of eend, gemengde salades.

€5,- via diverse webwinkels

  One Response to “Conde Pinel Tempranillo 2013”

  1. Dit soort wijn blijft interessant. Goede prijs-kwaliteitsverhouding. Binnenkort ga ik hem ook maar eens proeven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)