Dec 052014
 

gallo2006Hou je misschien van zwarte bessen en bramen? Dan zal deze wijn vast wel in de smaak vallen, denk ik zo: deze rode Californier zit er namelijk vol mee.

De Gallo Family beheert een enorm wijnimperium, een van de grootste van de VS, met meer dan 50 verschillende merken in het assortiment. De broers Ernest en Julio, uit Italiaanse ouders, waarvan papa de mama doodschoot en zichzelf daarna, richtten het wijnbedrijf op, direct na de beruchte drooglegging in 1933, met een startkapitaal van een handvol duizenden dollars (van de schoonmoeder) opgewerkt tot een grote omvang – je reinste ‘American Dream’. Zelfs de ruzie met hun jongste broer, Joseph, over diens gebruik van de familienaam voor zijn kaashandel én zijn verloren rechtzaak hierover, vormt haast een Hollywood-achtig verhaal als je het leest (waar blijven Spielberg en Lucas?).

Maar aan de kwaliteit van deze wijn doet het niets af: een lekkere middenmoter qua body en afdronk, evenwichtige kruidigheid en mooie donkererode kleur. En zoals gezegd, vol smaak en geur van de rode en zwarte bessen. Deze fles is van de oogst 2006, maar ook latere jaren zie ik vergelijkbare beoordelingen krijgen.

Geschikt om los te drinken, en bij rode vleessoorten, pasta’s en barbecue.

ca. €6,- bij div. slijterijen en online-wijnwinkels

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)