Dec 012014
 

sangiovese

Halverwege de bekende Italiaanse Laars, en dan aan de Adriatische Zee-kant, ligt de provincie en de stad Chieti. In dit gebied worden diverse druivensoorten in wijn omgezet en de onderhavige is van de Sangiovese-druif gemaakt.
Chieti is een mooie streek met een klimaat dat een sterke groei van de druiven bevordert. De kleur van deze wijn is donkerrood, met een paarse schijn. De geur is van rode vruchten en smaak is navenant, alleen vind ik de tannines wat overheersen, waardoor de wijn een zekere scherpte krijgt. Hier moet je dus wel van houden! Vandaar ook dat de wijn ook wel als ‘boertig’ wordt aangeduid, en dat staat dan voor: wat hard en grof. Meteen dus een excuus maken aan iedereen in de landbouw en dergelijke, want zo’n aanduiding is toch wel wat uit de tijd, zeker met al die verrassend leuke en zachtaardige agrariërs die we de laatste jaren in zo’n tv-datingprogramma over de buis hebben zien paraderen! Nee, dan kun je voor die bewuste aanduiding beter een verwijzing naar de hedendaagse politiek kiezen, toch?
Hoe dan ook: een wel lekker geurende en smakende wijn, maar aan de harde, zure kant en dus beter niet los drinken. Kan ook aan dit oogstjaar 2013 liggen!

Geschikt bij: pasta’s, pizza’s, rood vlees; stevige, oude (goudse) kaas

€5,50 bij Hema (momenteel een euro voordeliger)

  3 Responses to “Sangiovese Terre di Chieti 2013”

  1. Eerste keer dat ik dit blog lees, ziet er leuk uit en de schrijfwijze vind ik persoonlijk erg leuk! Ik denk dat ik op dit blog genoeg wijnen kan gaan proberen! Zelf drink ik niet al te dure wijnen dus deze zou dus zeker in mijn prijsklasse zitten.

    • Hoi, Karin,

      Fijn om weer een nieuwe wijnliefhebber erbij te krijgen! Dat maakt het voor mij alleen maar nog leuker om te blijven schrijven over die wonderdrank, genaamd wijn.
      En m’n streven is ook in principe alleen wijnen te behandelen tot een tientje, met af en toe eens een uitschieter, zoals met de komende feestdagen, bijvoorbeeld.

  2. Heerlijk vriendelijke wijn die vol van smaak is, die bij een hapje of tapas heerlijk weg drinkt in goed gezeldschap volle kleur heeft in het glas. En ook nog eens betaalbaar is (hema). Kortom een aanrader

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)