Nov 132014
 

kangarookEen vrolijke gestileerde kangeroe in rood en blauw op een dito surfplankje siert het etiket van deze rode wijn uit Zuid-Oost Australië. Ook in de schrijfwijze van de naam heeft men zich speels uitgeleefd, met verschillend font, uitlijning, hoofdletters en kleur en een letter-omkering. Ach ja, als het maar de aandacht trekt! Dat gebied, Zuid-Oost Australië, beslaat echt het hele zuidoosten van dit continent, zo’n 4 miljoen vierkante kilometer oppervlak. Alle wijnbouwers bij elkaar maken, naast hun eigen, specifieke wijnen, ook een coöperatieve blend, die door de jaren heen dan mooi constant van kwaliteit kan blijven, ongeacht de jaargang. Zo ook deze Kangaroo-wijn.

Vervaardigd als-ie is uit uitsluitend de shiraz-druif kan je verwachten dat de smaak en geur vol rode vruchten zit, en dat klopt helemaal. Heerlijk rijke geuren en smaken bovendien, haast zoet te noemen. Daarnaast zit er ook een flinke portie kruidigheid in en zelfs krijg je iets van vijgen in de neus. De tannines zijn erg zacht en daarmee laat deze wijn zich ook prima los drinken. Mooie wijn voor z’n prijs.

Geschikt bij: rood vlees, pasta, salades. En natuurlijk: lekker los drinken!

€4,- bij Jumbo

  One Response to “KangaRooK, Shiraz 2013”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)