Nov 042014
 

thandiEen diep-paarsrode kleur siert deze Zuid-Afrikaan, afkomstig uit het uiterste zuidwestelijk gebied, nabij Stellenbosch, Westkaap, uit een plaatsje (Elgin) dat driftig meeloopt in een Fairtrade-programma en zogeheten ‘enpowerment’ project (ter bevordering van de ontwikkeling van de lokale bevolking). Dat verleent er natuurlijk een fraaie insteek aan, maar dan wil je nog wel weten of je ook een goede wijn in handen krijgt.

Geen zorg daarover! Profiterend van de zuivere klimaatomstandigheden ter plekke heeft deze mono-wijn (gemaakt van uitsluitend de druivensoort Shiraz) een meer dan degelijk karakter meegekregen. De geur van rode bessen vond ik terug in de smaak, waarin mooie bramen en frambozen zijn te ontwaren. Daarnaast bezit deze wijn een flinke kruidigheid en goede tannines. Een stevige body en een zuivere afdronk voltooien het geheel. Enige jaren bewaren kan ook gemakkelijk, denk ik.

De Thandi-farmerscommunities starten in 1995 en hebben in die korte tijd een respectabel resultaat behaald. Als zich dit doorzet, en deze opgeleide mensen zelfstandig de projecten gaan leiden, dan hebben zij een prima toekomst te verwachten, en wij, als consument, hopelijk nog meer fraaie wijnen!

Geschikt bij: rood vlees, gekruide schotels, pasta’s e.d.

€6,- bij AH

  One Response to “Thandi Shiraz 2011”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)