Oct 272014
 

coudoulet

De volgende wijn die ik graag even doorneem van de Pays d’Oc-collectie 2014 (van de grote culinaire beurs in de Ahoy eind september) is een stevige rode kanjer.

Donker bessenrood met een duidelijke paarse zweem is het eerste wat je ziet als je een glas van deze Pays d’Oc-wijn inschenkt. Gemaakt van de druivensoort Petit Verdot bespeur je direct de kenmerkende aardse geur. Deze druif, die ook wel als één der beste druiven bekend is, heeft door z’n kleine formaat een geringe opbrengst, en komt ook pas laat in het seizoen tot rijping. Vrij zeldzaam zijn dus de wijnen die uitsluitend van deze ene soort zijn vervaardigd, meestal voegt hij z’n mooie specifieke karakter toe aan andere, vaker gebruikte soorten, in een fijne ‘blend’. De nieuwe wijnlanden kennen ‘m ook goed, maar in Frankrijk liep het gebruik ervan terug – totdat de Languedoc-Roussillon ‘m weer tot volle glorie terug kweekte!

Het is een donkere, stevige rode wijn met een heerlijke bessengeur en de bijbehorende smaak daarvan, met kruiden en minerale indrukken. Bloemig, met goede tannines. Het leek me haast een Bourgogne-wijn te zijn, met die wat zware, aardse sfeer. Prima.

Geschikt bij: stevig rood vlees, gegrilde schotels, oude kaas

Verkrijgbaarheid: vooral goed zoeken op internet!

  One Response to “Domaine Coudoulet Petit Verdot 2013”

  1. […] Domaine Coudoulet Petit Verdot 2013 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)