Oct 112014
 

bourgognepinotnoir

Grote aktie laatst bij de Lidl! In één keer kwamen daar vijftig Franse Châteauwijnen in de winkels met prijzen tussen de 6 en de 40 euro. Da’s dan eigenlijk niet helemaal ‘voor elke portemonnee’, zoals de bijbehorende reklame luidt, want ik zie niet zomaar de gemiddelde Lidl-klant 35 of 40 euro voor een Margaux uit de beurs trekken, al is dat dan wel één van de vorsten uit de Bordeaux. Maar er is in het normalere prijsbereik wel degelijk ook veel moois te halen en daar kun je fraaie wijnen opdiepen. Bovendien hoort er een leuk boekje bij met alle wijnen erin, met toelichtingen van de nieuwe wijnkenner-ster Jan-Willem van der Hek. Sommige wijnen zijn alleen in de grootste filialen verkrijgbaar, andere alleen via het web.

We beperken ons graag tot het prijsniveau tot €10,- voor de wijnblog, al ga ik daar zelf wel eens overheen in bijzondere omstandigheden, en zo kwam ik ook bij deze Bourgogne terecht. Elke Bourgogne die nog betaalbaar is wordt met open armen ontvangen, dus ook deze Pinot Noir.

Het is een mooie, zachte Pinot zoals je ‘m verwachten mag, met en flinke portie geur en smaak van de bekende rode vruchten, zoals kersen en aardbeien. Ook een zekere kruidigheid ontbreekt niet en de zachte indruk van de fijne zuren blijft ook lang hangen. Natuurlijk, dit is een eenvoudige Bourgogne, dus veel diepte en complexiteit mag je niet verwachten, toch is dit in zijn soort een goede, lichte, evenwichtige wijn.

Op andere selecties uit het nieuwe repertoire kom ik zeker nog terug!

Geschikt bij: lichte vleesschotels en kip, bij kaasjes en lekkere hapjes

€6,- bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)