Sep 302014
 

lourensford

De Zuid-Afrikaanse wijnbouwer Lourensford, die al sinds 1700 nabij de Helderberg Mountains de scepter zwaait, is reeds nu in de markt met de oogst van 2014, in ieder geval van de cépage Merlot.
Vanzelfsprekend is de wijn nog erg puur en rechtuit, maar hij heeft nu al alle kenmerken van een goede rode wijn: krachtige geuren van hout en kruiden met een smaak van bramen en ander rood fruit. Met z’n ‘stuivend’ boeket krijg je meteen een goede neus vol pit. De tannines zijn vol en aangenaam en blijven flink hangen. Kennelijk is het een goede rijpe oogst dit jaar, ook al gezien het hoge percentage van 14,5.

Daarnaast vind ik dat deze wijn ook heel goed een flink aantal jaren kan worden opgelegd, want hij bezit meer dan genoeg kracht en zuren. Op termijn zal hij vermoedelijk haast fluweelachtig gaan worden.

Het zal niet verbazen dat deze wijn geweldig gaat bij rood vlees, al dan niet gegrild, en bij allerlei stevig gekruide schotels. Tevens bij oude kazen.

€9,- (of €5,- met klantenkaart) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)