Sep 242014
 

merlotUit hetzelfde grote gebied de Languedoc en omgeving waaruit ik in een vorig blog al de Carignan Joseph Castan behandelde komt deze landwijn, een Pays d’Oc. In de 70-er en 80-er jaren van de vorige eeuw begon men in dit gebied zo tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën werkelijk kwalitatief betere wijnen te produceren. Inmiddels heeft men er een eigen waarmerk ontwikkeld, de Indication Géographique Protégée (IGP), in feite ongeveer hetzelfde betekenend als de bekende Appellation Contrôlée (AC) van elders in Frankrijk. Het is namelijk voor ons wijngenieters een aanduiding van goede kwaliteit, iets wat men daar scherp in de gaten houdt.

Deze Merlot Pays d’Oc landwijn is er een voorbeeld van. Rijkelijk voorzien van zuren is hij reeds nu, maar ook in latere jaren, goed te drinken. Hij bezit bescheiden roodfruittonen en heeft een kenmerkende kruidige smaak. De kleur is mooi donkerrood en de wijn is bepaald stevig te noemen. Een wijn die tegen een stootje kan!

Ook dit is weer een goede, vrij eenvoudige, maar degelijke wijn, die bovendien zeer vriendelijk geprijsd is.

 

Geschikt bij: vlees en gegrilde kip, gekruide schotels, stevige kazen. Ook als aperitief.

€3,70 bij Aldi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)