Sep 182014
 

alpaca

Kennelijk heeft de nabijheid van de Stille Oceaan voor de Casablanca-vallei in Chili op deze verrukkelijke Chardonnay-wijn een bijzonder versterkende invloed gehad. Door de speciale omstandigheden daar van grond en klimaat rijpen de druiven heerlijk langzaam en ontwikkelen daarbij zeer veel smaak. Daardoor is dit wel een bijzondere mooie chardonnay geworden.

Meteen al bij de eerste slok komen je de zalige zoete smaken in de mond, van allerlei tropisch fruit en met een heel verfijnd zuurtje. Je proeft mango, ananas en papaya en ruikt de zoete geur van zomerbloesem.

Als je nu eens bijvoorbeeld een zeebaarsgerecht gaat maken, of ook een meer bekende zalmschotel, dan zou je deze fraaie witte kanjer best eens mogen overwegen om erbij te drinken – hij past er geweldig bij. Vooral het verfijnde zuur geeft een mooi evenwicht bij de kenmerkende vissmaken. Lekker gekoeld en met 14% kracht is dit bovendien ook een wijn die ‘staat’.

Geschikt bij: visgerechten, (gegrilde) kip, salades en pasta’s.

€6,- bij Jumbo

 Posted by at 10:00  Tagged with:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)