Oct 222014
 

villablanche

Laatst was er in de Rotterdamse Ahoy een grote culinaire beurs waarop ook een grote selectie werd gepresenteerd van wijnen uit de Languedoc-Roussillon: Pays d’Oc.
Uit die collectie 2014 met de lokale Appellation Controlée, de IGP: Indication Géographique Protégée, behandel ik er de komende blogs enkele van.

Allereerst een zalige blonde. Op vulkanische grond groeit hier in de Pays d’Oc een uitstekende Chardonnay-wijn, die de wijnbouwers alle eer aandoet. Deze strogele wijn met een groene inslag biedt eerst een heerlijke geur van fijne perziken, en dan in de smaak een evenwichtige mengeling van abrikoos en wat mango. Ook wat eiken bespeurde ik en dat klopt dan met de rijping van een derde van de wijn op eikenhouten vaten. Een lekker klein zuurtje volmaakt het geheel. Geur en smaak blijven ook lang en goed hangen.

Geen wonder dat deze wijn een zilveren medaille behaalde in de grote Chardonnay du Monde competitie, en het jaar daarvoor een gouden. Wat mij betreft zijn dat hoge waarderingen. Als men ook nog wat meer aan het biologische aspect doet, of tenminste een bijbehorend certificaat daarvoor regelt, dan is het allemaal compleet af!

Geschikt bij: licht vlees, vis en salades; kazen

€9,- (geschat) via online-winkels

  One Response to “Villa Blanche Calmel & Joseph 2013”

  1. […] Villa Blanche Calmel & Joseph 2013 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)