Nov 062014
 

whalestaleDe fraaie vertelling op de achterkant van deze witte Nieuw-Zeelander noemen de wijnproducenten gelukkig zelf een ‘yarn’, oftewel een verzinsel, of ongelooflijk verhaal, anders zou je niet goed weten wat ervan te denken. Het idee van bultruggen die de lokale kusten bewaken uit dankbaarheid voor een goede daad van een opperhoofd is natuurlijk niet meer dan een legende, maar als het waar mocht zijn, dan hebben deze machtige dieren een hoop goeds gedaan voor deze Sauvignon Blanc wijn!

Een werkelijk verrukkelijke bloemengeur stijgt uit je glas op vanaf deze heel lichtgele wijn, en in de smaak bespeur je allehande citrusfruit en passievruchten. Dit complexe samenstelsel blijft boeien, tot royaal in de afdronk. Fris en tegelijk met diepgang.

Terecht dus dat de Marlborough-ianen de walvissen uit hun sage vereren op het etiket. Zo lusten wij er nog wel meer uit die streken! Normaal gaat deze wijn de €10,- wel te boven, maar hij is het zeker waard, en in de aanbieding, zoals laatst, is de prijs/kwaliteit helemáál uitstekend. Gewoon goed opletten!

Geschikt om heerlijk los te drinken, en verder bij alle visgerechten, schaaldieren en lichte salades.

€12,-/6,- bij Gall&Gall

  One Response to “Whale’s Tale Marlborough 2014”

  1. […] Whale’s Tale Marlborough 2014 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)