Aug 112015
 

amarula

In de #zomerfoodbox van de firma Kroon op het Werk (een box om bloggers mee te verwennen en te informeren over nieuwe producten) zat een flesje Amarula cream. Nog nooit van gehoord dus dat is altijd spannend. Eerst maar eens op onderzoek uit om te ontdekken wat het precies is. Amarula cream wordt gemaakt van de Marula vrucht die uitsluitend groeit in het hart van Afrika. Omdat olifanten ook dol zijn op deze vrucht is dit dier prominent aanwezig op het etiket. Als er van de vruchten eenmaal drank gemaakt is dan rijpt het 2 jaar op eiken vaten en daarna wordt er room aan toegevoegd. De drank smaakt een beetje naar zachte chocola met ietsje karamel en natuurlijk romig. Heerlijk om te drinken met wat blokjes ijs maar er zijn ontelbaar veel zalige recepten met deze drank. Kijk goed rond op de website van Amarula want niet alleen vind je daar mooie filmpjes maar ook een (Engelstalig) receptenboek om gratis te downloaden.

Een scheutje in de koffie (met slagroom) is al heerlijk. Of ijs maken met Amarula. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is een heerlijke drank met een zachte en bijzondere smaak die velen zullen waarderen. Er zijn ook kookrecepten met deze drank en een aantal daarvan kun je terugvinden op op deze pagina. De broodpudding met Amarula lijkt me wel wat!

Behalve een heel lekkere drank maken doet het bedrijf nog meer. In 2010 richtte Amarula de non-profit organisatie Amarula Trust op. Een aantal prachtige initiatieven in de Afrikaanse maatschappij worden door deze organisatie ondersteund. Kijk maar eens rond bij Amarula Trust.
Het is toch altijd prachtig als een bedrijf niet alleen neemt maar ook geeft. Hulde!

Kom je dus een fles Amarula tegen bij de slijter, aarzel dan niet. Je zult er geen spijt van krijgen.

De website van Amarula is nogal traag. Maar ach, het is ook erg warm in Afrika moet je maar denken. 😉

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)