Jul 282017
 

Aperol SpritzZo ’s zomers wil je natuurlijk best graag een heerlijk fris, bruisend drankje nuttigen, gewoon voor het plezier en tegelijk om je vochtgehalte op peil te houden.

Jarenlang was de Prosecco puur erg in de mode, maar momenteel is dat de Aperol, en dan liefst in de vorm Spritz. Dat laatste is een mix van Aperol met Prosecco en (bruis)water. Oorspronkelijk komt de drank uit Noord-Italië, maar schijnt door de Oostenrijkers geïntroduceerd te zijn, door de bestaande lokale wijn wat aan te lengen met sodawater, de ‘Spritz’, dus.

Je kunt de kant-en-klare drank in kleine flesjes kopen, 3 x 17,5 cl, met een sterkte van 9%. Maar je kunt het drankje ook zelf samenstellen, natuurlijk, en dan kun je tenminste variëren met de uiteindelijke sterkte. De fles Aperol van 70 cl. is 11% sterk. Aperol zelf is feitelijk een likeur, met o.a. sinaasappel, gentiaan en rabarber erin.

De smaak is lekker fris en wat bitter tegelijk, en dat is prima dorstlessend. Het schenkt schuimend in, en heeft daarna lichte belletjes in je glas. Natuurlijk drink je dit gekoeld, maar of je er ook ijs bij doet, dat ligt helemaal aan je eigen smaak en de omstandigheden.

Aperol Spritz €5,70 per 3; Aperol: €10 à 12 per fles bij Supermarkten en Slijterijen

 Posted by at 16:24

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)