Nov 292016
 

drinks en bites
Dit is niet het eerste cocktailboek dat we in de winkels vinden. Maar het is wel anders dan de doorsnee cocktailboeken die we kennen. Isabel Boons en The blend brothers combineren in het boek Drinks & Bites vlotte hapjes en drankjes voor feestjes en andere gelegenheden. Het boek begint met een gedegen spoedcursus cocktails maken. Alles wat je moet weten en in huis moet hebben komt aan bod. Vervolgens krijgen we een aantal klassiekers. Althans, klassiekers voor de makers van het boek want het zijn heel moderne aparte cocktails. Daarna gaat het boek door met 10 ‘vibes’. Een modern woord voor bepaalde gelegenheden zoals een stranddag, een zondagse BBQ of een after diner party. Bij iedere ‘vibe’ krijgen we 4 coctails en 1 of 2 bijpassende gerechtjes die je gerust luxe hapjes kunt noemen. Alles omlijst met veel extra informatie of gewoon een leuke anekdote. Het boek is een stevige hardcover gedrukt op dik glanzend papier en voorzien van hele mooie foto’s.

Zowel de cocktails als de bijbehorende gerechtjes hebben fraaie namen en zien er geweldig lekker uit. Een cocktail als Thai seduction met gin, mandarine napoléon, gemberbier, geraspte kokos, fijngehakte chilipeper, koriander en zest van sinaasappel met daarbij een kleine pizza tuna, wasabi en zeegroentjes. Dat is toch wonderschoon? Daar kun je mee aankomen. Niet alle gebruikte ingrediënten in het boek zijn zomaar in de supermarkt te vinden. Je zult af en toe echt even moeten zoeken om iets te vinden. Maar het grootste deel van de cocktails en gerechten zijn prima te maken.

Wie, met de aankomende feestdagen in gedachten, iets bijzonders wil serveren zal in dit boek zeker vinden wat hij zoekt. En de cocktailliefhebber zal dit boek als cadeau ook zeer waarderen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)