Jun 302016
 

hooghoudt bartenders choice

De zomer is nog op vakantie. Ik voorspel dat er nog hele zonnige warme weken voor ons liggen in juli en augustus. Lekker buiten zitten onder de parasol met een cocktail om van te snoepen. Wij mochten vast voorproeven van Hooghoudt Bartender’s Choice.

Deze cocktaildrank is er in drie smaken. Op de foto van links naar rechts:

Vlierbes – limoen
Sinaasappel – gember
Komkommer – limoen

En wat vonden wij ervan?

Vlierbes – limoen
Heeft een heel lichte limoensmaak. De vlierbes komt er duidelijk bovenuit. Het is nogal zoet. Deze variant is uitermate geschikt om te mixen met een droge prosecco.

Sinaasappel – gember
Werd over het algemeen beoordeeld als de lekkerste van de drie smaken. Niet te zoet en een vleugje gember. Puur met ijs of mixen met jus d’orange.

Komkommer – limoen
Niet echt een favoriet. Erg zoet en een minder geslaagde combinatie van smaken. Maar ja, smaken verschillen.

Noch op de flessen, noch op de website of bij de leverancier is terug te vinden wat de ingrediënten van deze cocktails zijn. Dat hoeft ook niet want de verplichte voedingswaardevermelding (die vanaf december 2016 van kracht is) geldt niet voor alcoholische dranken. De doorsnee consument zal toch nieuwsgierig zijn naar de ingrediënten.

Het alcoholpercentage is 14,5 procent en omdat het zachte zoete smaken zijn moet je wel opletten dat je het niet al te snel drinkt. Het is ook leuk mixen en uitproberen. Puur drinken met ijs is fijn maar gebruik je het als basis voor een mix dan is er nog veel te ontdekken met Hooghoudt Bartender’s Choice.

Flessen van 0,7 liter kosten € 8,99 en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn

Save

Save

Save

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)