Jul 132013
 

baginbox
Wij Nederlanders zijn nog niet zo heel erg van de Bag in Box. Hoe komt dat? Wijnsnobisme? Als het niet in een fles zit dan zou het weleens heel gewoon kunnen zijn en dat moeten we vooral niet willen.
Zoiets? Geen idee. In Frankrijk hebben ze die frustratie niet. In de onvolprezen Auchanwinkels zie je meters Bag in Boxen. Leuke wijnen voor een zeer betaalbare prijs. Cotes de Provence. Languedocwijnen. Bergeracslobbertjes. Noem ze maar op.
Wij namen een leuke verzameling mee uit het land van de Zonnekoning. De foto is overigens gemaakt in de winkel. Niet in onze voorraadkast. Dit even voor de duidelijkheid.

In Nederland zijn er ook Bag in Boxen verkrijgbaar maar de keus is niet overweldigend en de kwaliteit zelden behoorlijk. Bij de grootgrutter houden ze het nog wat chique door 2 literboxen (ook biologisch) te kiezen. Bij een aantal andere supers zijn 3 literboxen verkrijgbaar.
Bij sommige leveranciers zijn mooie 10 literboxen verkrijgbaar. Een Costieres de Nimes of een Languedoc in rood, wit of rosé voor een leuk prijsje. Nadeel van zulke grote boxen is dat ze niet of nauwelijks in de koelkast passen. Zelf flessen vullen dus.
Voordeel van Bag in Box is dat de buitenkant een redelijke tijd de wijn goed koel weet te houden. Een dagje of twee in de koelkast, die je eventueel iets kouder dan normaal zet, en dan mee naar buiten als er een BBQ of tuinfeestje is. Er zijn zelfs koelhoudboxen waar je bag in box koud in blijft. Alleen het kraantje steekt eruit.
Kan iedereen zelf tappen. Ik wil ook een Auchan om de hoek!

  3 Responses to “Bag in Box”

  1. Leuke blog! ‘Le BiB’ zoals de Fransen hem graag noemen is inderdaad erg populair, nu nog in Nederland. Als er lekkere wijn in, zit natuurlijk:-). Ik ben recentelijk ook begonnen met een blog – http://www.wijnspijsreis.nl-, ben namelijk ook een eet- en wijnliefhebber:-). Groet, Jessie.

  2. Hallo,

    In Auchan verkopen ze ook de Chenet-wijnen in eennbox. Een echte aanrader en veel,goedkoper dan bij ons in België.
    In de Colruyt (hebben jullie dat in NL?) verkopen ze de Kalamundi-wijnen. Opnieuw een prima wijntje voor alledaags en aan eenheden behoorlijke prijs!
    Op mijn blog voorlopig nog geen wijn maar wel,binnenkort.

  3. ik ken veel producenten in de beaujolais die zowel op fles als BIB aanbieden

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)