Jul 232013
 

rosedeprovence

 

Van de BIB’s die wij meenamen uit Frankrijk was dit toch wel de allerlekkerste. Die mogen ze van mij heel snel ook in Nederland gaan verkopen.
Wij kochten hem bij de Intermarché. Nu weet ik eigenlijk niet of de grote supermarkten in Frankrijk allemaal hetzelfde assortiment hebben. Ik krijg sterk de indruk dat men zich voor een groot deel richt op producten uit de streek.
Dus het zou zomaar kunnen dat je deze Coteaux Varios Rosé de Provence in het Noorden niet vindt. Dan heb je pech want het is echt een heerlijke rosé.
Heel lichte zalmkleur en zacht en droog van smaak. Goed koud drinken. Hij paste bij ons net in de drankenkoelkast tweede koelkast. Dat zal niet bij iedereen gaan want 5 liter is best een grote BIB.
Maar flessen zijn snel gevuld. Na opening blijft deze rosé maar 5 weken lekker staat op het pak. Ik daag je uit om 5 weken met zo’n pak te doen. Gaat niet lukken. Een zalige wijn.
Nu nog duimen dat hij ook in Nederland verkocht gaat worden. In een 5 liter BIB uiteraard!
En let vooral ook even op de prijs!

Coteaux Varios Rosé de Provence, € 14,50 voor 5 liter.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)