Feb 272014
 
Rood en wit

Rood en wit

Sommige aanbiedingen zijn te mooi om te laten lopen. Zo ook deze keer bij de Jumbo: een fraaie bordeaux-wijn van Barton & Guestier: 1725 van jaargang 2012, zowel rood als wit te verkrijgen. Momenteel: 2 flessen te koop tegen de prijs van één.
Dat jaartal 1725 staat dus prominent op het etiket te pronken – begrijpelijk ook: tot zover terug gaat de oorsprong van deze wijnmakerij, da’s geen kleinigheid!
Natuurlijk kon ik het niet laten nu zowel de rode als de witte te proeven, en ik moet zeggen dat het uitstekend bevallen is.
De rode versie smaakt en geurt naar zwarte bessen en lekkere kruiden, is heel soepel in de mond. Door de uitgebalanceerde menging van Merlot en Cabernet Sauvignon is hier een soepele wijn ontstaan met zelfs Bourgogne-achtige trekjes. De wijn is nu prima op dronk, maar kan ook nog best enkele jaren liggen.
De witte versie draagt een zalige geur van citrus en abrikozen met zich mee. De smaak is verrukkelijk fris en sprankelend. Hier zijn Sauvignon blanc en Semillon de verantwoordelijke druivensoorten. Ook hier heeft het karakter veel weg van de beste Bourgogne-witte wijnen. Hier kreeg ik meteen een mooi kipgerecht voor ogen, of anders wel een lekker platvisje!
Alles tezamen: dit zijn twee voortreffelijke wijnen, die hun ‘normale’ prijs waard zijn, en nu voor de helft te genieten zijn. Aanbevolen, dus!

Geschikt bij:
de rode: rood vlees, gevogelte en kaasjes
de witte: alles uit zee en gevogelte

€ 9,99 per twee flessen bij Jumbo. (aanbieding: 2e fles gratis)

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)