Feb 242014
 

grandrolland‘Elegant en nobel’, belooft het etiket op deze fraaie bordeaux, en daarmee is geen woord teveel gezegd. Dit is een mooie, zuivere, uitgebalanceerde wijn uit de Gironde in Frankrijk, volgens een goede traditie vervaardigd, Afkomstig uit 2011 is hij al volledig zijn status en prijs waard: er zijn vrijwel geen echte zuren meer te bekennen, dus dan is-ie blijkbaar al helemaal uitgewerkt en zijn de tannines niet meer hinderlijk. Dat zou in de voorafgaande twee jaar beslist anders zijn geweest. Dat waren dan ook prima wijnjaren en de wijnen uit die jaargangen moeten werkelijk wat langer blijven liggen. Het voordeel van 2011 is dus dat de betere wijnen van die jaargang nu al uitstekend op dronk zijn, en bovendien zeer aangenaam van smaak (vol herinneringen aan pruimen en zwarte bessen).

Overigens kán deze evenwichtige wijn ook nog best een aantal jaren blijven liggen (maar of wij dat dan zolang uithouden…?)
Voor de gevraagde prijs van € 4,60 bij de Jumbo is dit een goede prijs/kwaliteit verhouding. een wijn die het bij alle gelegenheden prima zal doen.

Geschikt bij: alle soorten vlees, hapjes en kazen

€ 4,60 bij de Jumbo.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)