Feb 032014
 

greenbridgeAmerika telt op wijngebied ook al jaren mee. Dat grote gebied aan de westkust, met name Californië, heeft inmiddels een goede naam hoog te houden en is zelfs de 4e in grootte wat wijnproductie betreft (200.000 ha).
Aldi heeft net deze weken een nieuwe Amerikaanse wijn geïntroduceerd, bestaande uit het drietal (vernoemd naar de druivensoort): Cabernet Sauvignon, Ruby Cabernet en Chardonnay.
De Cabernet Sauvignon die ik kocht is de ‘duurste’ van het stel: de prijzen lopen uiteen van € 3,- tot € 4,-

Nee, voor de prijs hoeven ze dus al niet te blijven staan, maar voor de etiketten al helemaal niet! Die roepen sterke nostalgische gevoelens bij mij op, want op deze plaatjes zien we een kakelbont geschilderde Volkswagenbus die rechtstreeks weggereden kan zijn uit de ‘flower-power’-tijd. Compleet met ‘Beach Boys’-taferelen op de zijkant en op het dak, inclusief een ban-de-bom-teken, geweldig! Die periode van dik veertig jaar geleden, die naast andere dingen ook stond voor harmonie met de natuur, die wil je dan ook graag terugproeven in deze wijn. En waarachtig: dat is met de Cabernet alvast prima gelukt: gemaakt van één type druif bezit hij een eerlijke, zuivere smaak en een fraaie robijnkleur. Hij heeft ook een krachtige, volle smaak, als van rood fruit. Gewoon, een lekkere, harmonieuze wijn.
Deze wijn zal ook heerlijk bij barbecue-vlees smaken, bij gewoon rood vlees deed hij het alvast uitstekend…
De Chardonnay en de Ruby Cabernet zal ik binnenkort nog wel testen. Ik verwacht eigenlijk gewoon dezelfde kwaliteit, maar dat laat ik nog weten!

€ 4,– bij Aldi

  4 Responses to “Greenbridge, Cabernet Sauvignon”

  1. Wat een bocht. Bah

  2. Harrie is volgens mij een bierdrinker. De wijn is lekker en niet duur

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)