Jun 162016
 

belzasarAl een tijdje is de Vermouth weer op de terugweg, terug namelijk van een flink tijdje weggeweest. Juist de versterkte dranken, zoals deze Vermouth en bijv. Port, maar ook Sherry e.d. zijn nogal onderhevig aan ‘wisselende stemmingen’ bij de consument. Dan is het wel goed dat er af en toe ‘ns een flinke herwaardering plaatsvindt om zo’n drank weer onder de aandacht te brengen.

Zo ontvingen wij ter beoordeling de rosé-variant van een nieuwe Vermouth: Belzasar. Het bijbehorende verhaal is dat drie Duitse Berlijners een beter soort Vermouth zochten dan zij op dat moment konden vinden, en toen maar besloten er zelf één te gaan produceren. Met behulp van een distillateur in het Zwarte Woud combineerden zij de oude productiewijze met een moderne botteltechniek en zo ontstond de Belzasar-serie, een hip aperitief uit Berlijn.

De rosé-variant is o.a. samengesteld uit de Spätburgunderdruif en een hele ceel aan kruiden en planten. Qua smaak doet het drankje nog het meest denken aan een zacht kruidenbittertje met een zomers-frisse inslag. De kruidenmelange is duidelijk zeer goed afgewogen, blijft ook mooi hangen in de mond, en het geheel geeft een verfijnde indruk.

Prima los te drinken, maar ook als mix allicht niet te versmaden. Wij maakten de standaardcombinatie: Belzasar Vermouth Rosé over ijs in een ruim glas en daarover een lekkere tonic of ginger ale. Eventueel garneren met een citroenschilletje.

Belzasar Vermouth Rosé, 75cl. 18% alcohol

€22,- bij online-drankzaken (de rode en witte variant zijn wat duurder)

Wij maakten kennis met Belsazar Vermouth op de Culiperslunch 2016.

 Posted by at 10:00

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)