Apr 042016
 

bierBier is helemaal hot. Veel slijteren hebben tegenwoordig een enorme keuze uit bijzondere bieren. De biercafé’s schieten uit de grond en een bierproeverij is niets bijzonders meer. Zelfs een doorsnee café heeft tegenwoordig meerdere (wisselende) bieren van de tap.

Maar ook online is er veel moois te vinden. Bierpakketten en speciaalbieren die niet zomaar in de winkel te vinden zijn vind je op het internet. Zo proefden wij drie bieren die aangeboden worden bij Spaansewinkel.nl. Zij stuurden ons een proefpakket met daarin onder andere drie bieren gebrouwen in Malaga door kleine ambachtelijke craft beer brouwers.

Malaga Brown Ale
Een niet al te donker bier met een stevige smaak waarin koffie en hop de boventoon voeren. Drinkt lekker weg en past uitstekend bij scherp gekruide gerechten. Een stukje chorizo van dezelfde winkel smaakte hier prima bij.

Malaga Kernel Panic
De favoriet. Heerlijk IPA bier met een diepe hopsmaak. Ergens in de verte proef je passievrucht en bloemen. Een prachtig fris biertje. De moeite van het proeven meer dan waard. Om zomaar los te drinken bij iedere gelegenheid. Heerlijk biertje!

Kosmonavt
Een ambachtelijk bier gebrouwen in de Imperial Russian Stout stijl. Een hele donkere kleur en de smaak heeft een diep bittere ondertoon. Geen bier om stevig door te drinken want een alcoholpercentage van 10,4%. Een bier om langzaam van te genieten. Laat vooral de fles een half uurtje rusten voor het openmaken want dit bier heeft haast om de fles uit te komen.

Voor meer informatie (en heel veel andere heerlijkheden) kijkt u in de webshop van Spaansewinkel.nl.

Meer weten over de combinatie bier en food?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)