Feb 082016
 

straffehendrikRuim anderhalve eeuw produceert de familiebrouwerij ‘De Halve Maan’ in Brugge, België, al hun bieren. Dus énige ervaring hebben zij daar wel mee! Dat is aan dit tripeltje ook wel te merken. Hij is natuurlijk volgens de oude traditie gebrouwen en met het originele recept. Het bestaat sinds 1981, naar verluidt omdat de toenmalige burgemeester van brouwers Henri Maes IV en zijn dochter een goed stevig blond bier verlangde bij de inhuldiging van een beeld van de schutspatroon der brouwers, Sint-Arnoldus. Allicht kwam de naam Henri toen in de gedaante Hendrik op het etiket te staan. Het merk is weer in de familie terug sinds 2008, na kort in ‘vreemde’ handen te zijn geweest. Daarmee is dit het laatste echte Brugse Tripel, uit Brugge zelf.

Met z’n 9% is het een goed stevig bier, maar ja, dat kan je allicht verwachten bij een tripel bier. Het bier is bovengistend en is op fles nagegist. Hij is goudgeel van kleur en heeft die kenmerkende mengeling van zoet en bitter tegelijk. Ik vond ‘m niet té zoet, maar met wat fris erin, en met een zacht bitter.

Een mooi, rustig bier, dat je niettemin toch liever wat rustig moet drinken, want het is krachtiger in de uitwerking dan je zo zou zeggen.

€1,85 of iets meer bij div. supermarkten en slijters

  One Response to “Straffe Hendrik Brugs Tripel Bier”

  1. […] Straffe Hendrik Brugs Tripel Bier […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)