Nov 302015
 

zuiglamGrappige naam voor een speciaalbiertje, natuurlijk, al wordt die aanduiding verder niet op het flesje uitgelegd. Ramses vond ik wel terug op de site van ramsesbier in Brabant (Hooge Zwaluwe), het is namelijk de voornaam van de brouwer in kwestie (heeft dus niks te maken met die andere, ooit zingende, Ramses). En daar blijkt ook uit de flinke lijst met beschikbare bieren dat dit Zuiglam één van de vele leuke fantasienamen is, zoals ook bijv. Lambok, Ibis, Moby Dick, Willem Bever, Koele Kikker en IJsbeer! Ondertitel van Zuiglam: Fris en lam tussen de zoete bokken. Grappig!

Overigens een licht goudgeel en licht troebel bier met een Amerikaans aandoende hopsmaak, niet zo vreemd als je weet, dat Ramses in zijn studietijd in de US zelf bier leerde brouwen, omdat bier kopen daar pas vanaf 21 jaar mag. Het bier bevat ook Amerikaanse hop, Chinook, en heeft een beetje een zoete smaak, waaraan de gebruikte spelt mout een aparte kruidige smaak verleent.

Mooi en lekker bitter, biologisch bier uit een moderne, alternatieve brouwerij, via crowdfunding ontstaan, klein, eigenwijs en met verrassende smaken.

€1,50 bij o.a. Plus en op veel verkooppunten in het land, zie de site ramsesbier.nl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)