Nov 022015
 

tankfarmhouse

Sinds begin dit jaar zijn er nieuwe bier-sterren aan het firmament verschenen: Amerikaans Speciaalbieren van de Boulevard Brewing Company. Ja, écht, speciaalbieren dus, niet die dunne Budweisertjes of Coorstjes van overzee, maar echte, degelijke bieren volgens eigen recepturen! Na een moeizame periode waarin de Amerikanen de Belgische bieren trachtten na te bootsen zijn zij al zo’n 25 jaar bezig met eigen projecten en dat heeft al een aardige reeks bier opgeleverd.

Deze, van BBC dus, dook opeens op bij de Jumbo (samen met de Single-Wide IPA) en werd prompt omarmd door de Belgische Duvel Moortgat firma en is nu dus ook in Nederland geïntroduceerd. De originele brouwerij staat in Kansas City, Missouri, USA.

Vrij lichtgeel, troebel bier in je glas, met een lekkere smaak van mout (zoet) en heel veel hop (bitter) in je mond. Daarnaast iets pittigs van citrusvruchten in geur en smaak. Met 8,5% is dit een stevig bier te noemen en met ca. 350cl. (nl. 12 ‘fluid’ ounces) is-ie nét even royaler dan onze gewone flesjes.

Een heel lekker, stevig bier met een verrassende smaak en een kloek bittertje. Zo mogen er nog wel meer uit de States komen!

€2,50/€2,80 bij Jumbo en Mitra

 Posted by at 15:46  Tagged with:

  3 Responses to “Tank 7 Farmhouse Ale”

  1. Dus voor de duidelijkheid: dit is geen IPA?

    • Nee, VW, de Tank 7 Farmhouse Ale is geen IPA, maar de Single Wide die ik ook noemde is dat wel. (en die is ook niet te versmaden, trouwens!)

  2. Dit is mijn favoriet hoor! Zo enorm lekker 🙂 Kan vooralsnog niet veel Europees tegenop!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)