Jul 112017
 

Kennen jullie de Oostenrijkse streek Wachau al? Als je in Wenen begint en dan zo’n 50-100 km. westwaarts gaat langs de Donau kom je er vanzelf terecht. Hier worden langs die beroemde rivier de wijnranken vertroeteld die op de nogal rotsachtige bodem prima gedijen.

De witte wijnen, zoals Grüner Veltliner en Riesling, zijn er royaal voorhanden, maar er bestaat toch ook een deel rode wijn, vooral vervaardigd uit de druif Blauer Zweigelt.

Door de scherpe temperatuurwisselingen tussen dag en nacht krijgen de druiven een stevig zuurtje mee en een mooie, zuivere aroma’s. Met de Wachau 2015 is dat precies zo: naast een degelijk zuurtje (tannines) proefde ik goed rood fruit en bessen, samen met iets van ceder, en met een fijne kruidigheid. De smaak is goed in balans, maar vond ik niet superlang blijven ‘hangen’. Als begeleider van de maaltijd zal hij echter heel goed voldoen en ik denk dat hij ook wel redelijk uitgesproken smaken goed verdraagt.

Geschikt bij: vis- of witvleesgerechten; pasta’s en pittige groenteschotels

€6,50 bij Hema

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)