Sep 082017
 

Mendoza is de meest vooraanstaande streek voor wijnbouw van Argentinië, een gebied dat de laatste jaren ook steeds verder gaat in de modernste wijnproductie. Eén van traditionele huizen daar is Tierra Buena (Goede Aarde), en ook zij hebben de laatste stijl roestvrije tanks, pneumatische persing en zelfs geautomatiseerde druppelbevloeiing van de wijngaarden in gebruik genomen. Op 600m. hoogte hebben ze daar bovendien de beste weersomstandigheden, ook op microniveau, om de beste druiven te kweken.

Deze wijn is een zogeheten (mono-)cépage, oftewel wijn die van één soort druif is gemaakt, in dit geval van de Shiraz, een soort die staat voor volle, rijke wijnen.

Deze Tierra Buena is er een prachtig standaardvoorbeeld van: een donkerrode kleur met een paarse inslag, een strakke kruidige geur in het glas. Daarna een gebalanceerde smaak van rood fruit en bessen plus een fijne, maar toch redelijk krachtige tannines, het ‘zuurtje’.

Verdere dieptes zal je niet vinden in deze wijn, en dat is ook wel logisch bij wijn van één enkele druivensoort, maar hij is dan weer wel strak in evenwicht.

Een mooie wijn, zonder poespas, vooral goed bij stevige maaltijden.

Geschikt bij: rood-vleesgerechten, wild en harde kazen.

 

€7,- bij Plus

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)