Oct 132017
 

Saint Martin 2015
Noordwest van de vermaarde stad Avignon in Zuid-Frankrijk ligt het stadje Pouzilhac. Daar bevindt zich ook het Domaine Saint Martin sinds 1670, met wijnbouw sinds het begin van de 19e eeuw, en die dik 70 hectaren zijn nu in handen van … een Nederlands echtpaar. Da’s nog eens een verrassing, en allicht vraag je je meteen af of dit wel tot succes zal leiden. Tenslotte is er veel kennis en volharding nodig, ook al om eventuele lokale weerstand te overwinnen. Maar kennelijk hebben ze een prima hand van wijnbouw, want inmiddels winnen ze prijzen met hun Saint Martin rouge. Daar mogen ze zonder meer trots op zijn, en die trots vind je dan ook terug op het etiket: dat ‘cuvée Angélique’ bevat namelijk op de voornaam van mevrouw!

Maar terecht, hoor, want dit vind ik een uitstekend geurende en smakende wijn. Het is een mengsel van de Grenache druif en de Syrah, wat vaak garant staat voor mooie wijnen. Geur en smaak bevatten aardbeien en kersen en een lekkere kruidigheid. Mooi in balans met het zuurtje. De kleur is donkerrood met een paarse inslag. Een goede wijn om lekker door te drinken, eentje die bij allerlei gerechten goed past.

Geschikt bij: rood vleesgerechten, wild en gevogelte, stevige (gegrilde) groenteschotels. Je kunt er ook gerust ‘los’ van genieten!

Momenteel is deze wijn nog in de aanbieding, maar de voorraad slinkt snel, geloof ik.

€5,10 (normaal €6) bij Hema

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)