Oct 232017
 

Château le Doyenné 2014

Het blijft natuurlijk een fantastisch wijngebied: de Bordeaux, Frankrijk. Welke grandioze (vooral rode) wijnen zijn hier al niet vandaan gekomen?
Goede kwaliteit heeft meestal zo z’n prijs, maar toch kun je met wat zoeken en uitproberen vaak heel goede wijnen ‘scoren’ zonder de hoofdprijs te moeten betalen. Deze Château le Doyenné is er zo eentje, vind ik. De wijn is samengesteld uit de drie druivensoorten Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Dan is het niet zo gek dat je neus vol raakt van bramen en zwarte bessen, en dat je mond zich tegoed doet aan volheid, een fijn pepertje en een zekere fruitigheid.

De relatief kleine wijngaard van dit ‘kasteel’ ligt langs de Garonne-rivier en alle 13 ha. profiteren volop van de heuvelachtige ligging en kiezelachtige bodem. Zoals zo vaak spelen het lokale klimaat en de kwaliteit van de grond een hoofdrol. Echt een Bordeaux met goede diepgang, een aantrekkelijke geur en een blijvende smaak, zoals je je graag een Bordeaux-wijn voorstelt.

Geschikt (zoals meestal bij dit type wijn): rood vlees, wild en de bekende (harde) kaasjes, want de wijn is sterk genoeg om hier tegenop te kunnen.

€7,- bij Hema

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)