May 082014
 

drouhin
Met Moederdag in aantocht mag er voor mama natuurlijk naar een echt mooie wijn worden uitgekeken. Eén keertje in het jaar mag haar toch wel een bijzonder glas worden aangeboden om je grote waardering tot uitdrukking te brengen? Dan is deze Bourgogne Chardonnay uitstekend geschikt, tenminste, als moeder ook daadwerkelijk van echt goede wijn houdt.
De familie Drouhin, die inmiddels aan de vierde generatie bezig is, heeft hier een zachte, evenwichtige wijn geproduceerd, die een fraai evenwicht bezit tussen de smaak en geur van groene appels en meloen. Een fraaie, kruidige smaak plus een zoetje dat een beetje aan vanille doet denken. De smaak blijft mooi lang hangen. Deze fraai lichtgele wijn is gemaakt van Chardonnay-druiven afkomstig uit de gehele streek van de Bourgogne vanaf Chablis tot de Côte de Beaune. Men heeft een gave en subtiele Chardonnay-wijn samengesteld die er mag zijn. Oké, de prijs is er dan ook een beetje naar, maar zoals gezegd: mams is wel wat waard, toch?

Geschikt als aperitief, bij gevogelte en bijvoorbeeld zalm.

€ 11,– bij Gall & Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)