Aug 212016
 

brand ipa
Sinds enkele jaren zijn de stevige en kruidige bieren populair geworden die geïnspireerd zijn op de zogeheten IPA-bieren (=‘India Pale Ale’; van origine: Engelse Pale Ale, verscheept in voorbije eeuwen naar India, met toegevoegde hop en alcohol voor de betere houdbaarheid). Regelmatig worden ook in ons land bierbrouwwedstrijden gehouden, zo ook door Brand, en in 2014 won dit IPA-bier van Jeroen Free het concours.

Het is een fraai oranje-goudgeel bier van 7% met een heerlijke fruitige en citrusachtige geur en smaak. Ook een lichte sinasappelachtige smaak valt te bespeuren. Het bevat lekker veel hop, namelijk de 3 soorten Cascade, Citra en Amarillo. Het resulteerde in een zacht bier met een uitgebalanceerde bittersmaak die typisch hoort bij dit type bier. Het is daardoor fijn verfrissend en dorstlessend tegelijk.

Weer een lekkere loot aan de Brand-stam!

€0,85 – 1,15 per flesje 0,3L bij drankgroothandels en supermarkten

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)